4 DAAGSE TOER

DAG 1.

Victoria RegiaWe vertrekken vanuit Leticia over de Amazonerivier naar "Monkey Island". Hier is het mogelijk om de kleine aapjes in hun natuurlijke omgeving te zien. 

We maken daar ook gelijk een "jungle walk" om wat meer te leren over geneeskrachtige planten en bomen die het amazonegebied rijk is. Ook is het mogelijk om de grootste waterlelie ter wereld te zien: De "Victoria Regia". 

Daarna varen we verder stroomopwaarts over de rivier. Ongemerkt komen we dan op Peruaans grondgebied alwaar het mogelijk is om de roze dolfijnen en de grijze dolfijnen te zien!
Van daaruit nemen we de Cayaru rivier. Dit is een rustige zijrivier van de Amazonerivier. Op deze rivier hebben we de mogelijkheid om de afwisselende flora en fauna, zoals papegaaien, ara's, toekans, luiaards, vogels, apen en veel meer te zien.
's Nachts, na het avondeten, gaan we op zoek naar alligators en kaaimannen.
We slapen bij de indianen thuis in een hangmat met muskietennet.

DAG 2.

Vandaag gaan we verder over de Amazonerivier. Onderweg zoeken we een mooi strandje op waar we even lekker kunnen zwemmen!
In de loop van de middag arriveren we dan in een indianendorp van de Yaqua's. Hier maken we onze spullen in orde voor een 3 4 uur durende wandeling door de jungle. 

We beginnen deze wandeling bij duisternis, want 's nachts komt de jungle tot leven en hebben we een grotere kans om tarantula's te vinden. Misschien komen we op deze wandeling zelfs wel slangen of andere nachtdieren tegen. Ook krijg je de kans om water te drinken uit lianen.
Slapen doen we midden in de jungle in een hangmat met een muskietennet.

TarantulaDAG 3.

Na het ontbijt in de jungle lopen we terug naar het indianendorp van de Yaqua's. Omdat je nu bij daglicht loop, ziet de jungle er heel anders uit. 
Vanuit het indianendorp gaan we weer verder de Amazone op naar Puerto Narino. Dit is een klein stadje waar we eventueel wat eten en/of drinken kunnen kopen en de omgeving vrij kunnen verkennen.
Van daaruit gaan we richting het Tarapoto Meer. Onderweg kunnen we genieten van prachtige vergezichten en van de speelse dolfijnen. Verder gaan we vissen op piranha's.
Tegen de avond zie je dan de prachtige, wereldberoemde zonsondergangen van de Amazone.
Wederom slapen en eten we, net als tijdens dag 1, bij een indianenfamilie.

DAG 4.

Deze laatste dag gaan we onderzoeken wat het Tarapoto Meer ons te bieden heeft. Dit meer is beroemd om de vele, afwisselende fauna. Onder andere kunnen we daar diverse soorten vogels en dolfijnen tegenkomen. Ook de grootste vis van het amazonegebied, de "Pirarucu" komt daar veelvuldig voor.
In de loop van de middag keren we dan terug naar Leticia.

 

Bij het programma is inbegrepen:

Bij het programma is niet inbegrepen:

Voor verdere informatie en een prijsopgaaf kunt u ons E-mailen.